Elevtilgang (Steg 1)

Generelt

I Navi kan en nå gi elevene mulighet til å logge inn på systemet for at de enklere kan holde seg oppdatert.
Løsningen kan brukes på mobil, nettbrett og PC/Mac.

To steg

Vi har nå tatt steg 1 av elevtilgang. Dette omfatter:
  • Gi elever tilgang til å logge inn
  • Enkel startside med oversikt fravær
Steg 2 kommer senere og vil omfatte:
  • Ekstern pålogging (Facebook, Google, Microsoft)
  • Modul for å se detaljer om fraværet

Gi tilgang

Forutsetninger for at elever kan få tilgang er:
  1. Det må være registrert e-postadresse
  2. De må registrert mobilnummer
  3. De må være elev på et langkurs
Du gir tilgang til elever på følgende måte:
  1. Gå til modul Hovedkurselev
  2. a) Hvis alle på skoleåret skal ha tilgang: Velg "Lag brukere på modulens mer-meny
    b) Hvis enkelte elever: Gå til tabellvisning, sett evt. filter, marker aktuelle elever og "Lag brukere"
    c) Hvis en elev: Gå til eleven og klikk "Lag elev" på postens mer-menyen i redigering
  3. Bekreft meldingen
Systemet gjør følgende:
  1. Oppretter en meny med navn "Elev" (hvis den ikke finnes)
  2. Oppretter en tilgang med navn "Elev" (hvis den ikke finnes)
  3. Setter hake på "Er bruker" på aktuelle personer
  4. Oppretter bruker med brukernavn lik e-postadressen og meny og tilgang "Elev"
  5. Sender invitasjon til elevens e-post (fra noreply@wisweb.no)

Elevens tur

Eleven må gjøre følgende:
  1. Klikke knappen "Lag passord" i invitasjonen
  2. Angi ønsket passord to ganger (skolens passordkrav gjelder)
  3. Gå til v2.wisweb.no/intra og logge inn med site, brukernavn og passord
    Anbefaler at de klikker "Husk passord"
  4. Dersom skolen har to-stegs pålogging, får eleven sms og må skrive inn koden
Startsiden
  • Eleven vil se sitt fravær på startsiden:

"Gjeldende" er fravær hittil. "Totalt" er for hele kurset.
    0-8%: grønt, 8-10%: gult, 10% og over: rødt

Moduler i menyen
  • Foreløpig er det ikke åpnet for moduler
  • Når det kommer, velges de i menyen.
  • På mobil klikker en menyknappen nede til venstre og velger modul
Snarvei på hjemskjermen
  1. Safari på iPhone/iPad: Velg "Lagre på Hjemskjerm"
  2. Chrome på Android: Velg "Legg til på startsiden". Da vil den også oppføre seg som en app.

Stoppe tilgang

Dersom en ønsker å stoppe elevens tilgang, må en i dag gå på person og slå av haken for "Er bruker".
Det kan bli aktuelt at tilgangen knyttes til kursets eller elevens start/sluttdato.

Dersom en vil stoppe alle elever, kan en gjøre følgende:
  • Gå til brukermodulen og velg tabellvisning
  • Legg til filter for tilgang og sett "Elev"
  • Marker alle med haken i toppen
  • Trykk Slett-knappen oppe til høyre

Ekstern pålogging kommer

Vi arbeider med å tilby pålogging gjennom eksterne påloggingstjenester for at elevene skal slippe å huske enda et passord. De tjenester som er planlagt er:
  • Facebook
  • Google
  • Microsoft

Mulig innhold på elevtilgang

Her er liste over noe av det som kan være aktuelt å legge inn på menyen til elevene. Det er skolen som i tilfelle bestemmer hva som skal ligge på menyen.
  • Detaljer om fravær
  • Liste over personale med kontaktinformasjon
  • Liste over elever med kontaktinformasjon
  • Liste over elevens fag med informasjon