Klargjøre til nytt skoleår

Du sparer mye ryddejobb dersom Navi er klargjort for neste skoleår før skolen mottar søknader for det skoleåret. Det bør gjøres innen 1/10 året før. For eksempel bør skoleåret 2023-24  være klart før 01.10.2022.

1. Opprett hovedkurs for neste skoleår

1. Gå til Hovedkurs-modulen
  2. Klikk Ny-knappen
  3. Angi tittel, ca start/sluttdato og skoleår på formen 2023-24
  4. Lagre

2. Kopiere linjer til neste skoleår

1. Gå til Fag-modulen
  2. Velg skoleår du skal kopiere linjer fra
  3. Legg til filter "Linje" og velg "Ja" for å liste bare linjefagene
  4. Klikk Mer-knappen (knapp med tre prikker øverst til høyre)
  5. Velg "Kopier fag til skoleår" og angi neste skoleår på formen 2023-24
  6. Klikk OK og linjefagene blir kopiert

3. Justere titler på linjefagene for neste skoleår

For at WisWeb skal kunne knytte importerte søknader til riktig linje, må linjenavnene i WisWeb være nøyaktig likt skrevet som i søknadsportalen på folkehogskole.no.
  1. Gå til Fag-modulen
  2. Velg neste skoleår og list opp linjefagene
  3. Juster tittel på linjefagene

4. Søknader som skulle vært på neste skoleår

Dersom du har mottatt søknader før 01.10. som hører til neste skoleår, må du endre skoleår på dem. Sørg først for at pkt. 1-3 ovenfor er utført.
  1. Ta opp aktuell søknad i redigering
  2. Klikk knappen "Endre skoleår" (som du finner øverst til høyre)
  3. Angi neste skoleår

5. Søknader som har kommet før skoleår er klargjort

Etter 1. oktober forsøker Navi å importere søknader til neste skoleår. Dersom det da ikke er klargjort kurs og linjefag for det skoleåret, blir søknaden importert uten kobling til skoleår og kurs. Dermed dukker ikke søknaden opp og slik løser du det.
  1. Sørg for at pkt 1-3 ovenfor er utført
  2. Gå til Søknad-modulen og åpne tabellvisning
  3. Fjern filter for skoleår
  4. Sorter tabellen synkende på Mottatt dato slik at siste søknader havner øverst (klikk to ganger på kolonnetittelen for Mottattdato)
  5. Klikk på aktuell søknad og åpne redigering
  6. Klikk knappen Endre skoleår (som du finner øverst til høyre)
  7. Angi neste skoleår, lagre og lukk søknaden
  8. Gjør dette på alle aktuelle søknader