Forbedret fraværsføring

Søndag 8. november 2015 la vi ut en større oppgradering av fraværsføringen i WisWeb Navi. Her kan du se en video på tre minutter som viser de nye mulighetene.

Liste over endringer:

1. Viser timene etter hverandre og en kan nå velge flere timer
  2. Flyttet fraværsmarkeringen fremst for å gjøre det lettere å se når en klikker
  3. Gått over til å bruke fargekoder for de ulike fraværstypene
  4. Viser alle dagens timer med fraværstype på hver elev
  5. Viser heldagsfravær med type på hver elev
  6. Mulig å endre fraværstype ved å klikke menyknappen bakerst
  7. Mulig å sette forsentkomming fra menyen
  8. Mulig å sette på heldagsfravær på en elev fra menyen
  9. Dersom en har valgt flere timer, vil de som har ulik føring bli grå og inaktive
    For disse må endringer gjøres på en og en time
  10. Mulig å velge "Hel dag" i stedet for timer slik at fravær blir ført som heldagsfravær

Fiktive timer

En del skoler har opprettet spesielle "timer" som går over flere timer for at det skulle være enklere å bruke. Disse er nå ikke lenger nødvendig å bruke. Vi har lagt på en mulighet på Konfigurasjon - Timeplan for at disse fiktive timene kan deaktiveres. Da vil de ikke lenger dukke opp på fraværsføringen.

Fraværstyper og farger

I Konfigurasjon - Fraværstype setter skolen opp farger på de aktuelle fraværstypene. Disse fargene brukes ved fraværsføring og i rapporter på fraværsføring. Her ligger det også nå mulighet for å deaktivere typer som ikke lenger skal brukes.